Superhelden

 Superhelden

Het Superheldenproject is een project vóór jonge superhelden dóór illustratoren. Kinderen die ongeneeslijk of langdurig ziek zijn, stappen even uit de realiteit en gebruiken hun fantasie bij het ontwerpen van een nieuwe superheld. Het ontwerp wordt belangeloos uitgewerkt door een professionele illustrator tot een prachtige filmposter.

De poster wordt gesponsord en de kinderen krijgen een mooie print om op te hangen op hun (ziekenhuis-)kamer. Uiteindelijk gaan we de prints met de ontwerpen samen exposeren (evt. samenbrengen in een mooi vormgegeven boek). Het doel is om de kinderen en familie te steunen. Een hart onder de riem te steken en tegelijk een maatschappelijke bijdrage te leveren waar zieke kinderen kracht uit kunnen putten.

Het is hartverwarmend om tijdens de superheldenexpositie te zien hoe ongelofelijk veel impact een poster kan hebben. Want zo’n Superheldenposter staat natuurlijk symbool voor veel meer; voor doorzettingsvermogen, humor, even vergeten dat je ziek bent, kracht en vechtlust. Dit naast alle, soms grappige, ideeën die de kinderen zelf voor hun superheld hebben bedacht. De superkracht van Javi, is knuffelen bijvoorbeeld.

Tekening van Emmy

 

Poster door (animator) Jorn Leeuwerik